Nyheter

• Fem frågor till Ylva Svensson, som föreläste om etnisk identitet och integration på Ämnets dag

[2017-11-02] Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

• Ämnets dag - redan över 1000 anmälda lärare!

[2017-09-29] Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

• Ny riktad lärarutbildning för outbildade lärare i fritidshem

[2017-03-27] Det finns en stor brist på utbildade lärare i fritidshem. Därför startar Göteborgs universitet en ny utbildning för att fånga upp dem som redan arbetat eller arbetar på fritidshem, men som saknar den formella behörigheten för tjänsten.

• Fortsatt stöd för handledare som tagit del av Läslyftet

[2017-01-17] RUC Göteborgs universitet har tecknat en överenskommelse med Skolverket om fortsatt stöd för handledare inom Läslyftet. Vi har genomfört en fortbildningsdag för drygt 90 handledare den 18 oktober 2016 och ytterligare en fortbildningsdag ges den 9 mars 2017. Tanken är att fortbildningsdagarna ska återkomma regelbundet så länge Läslyftet pågår. Göteborgs universitet kan ta emot max 200 handledare vid varje tillfälle.

• Enheten för utredning och lärarutbildning inrättas 1/11

[2016-09-27] Gemensamma förvaltningen, Området för verksamhetsstöd, får en ny enhet - Enheten för utredning och lärarutbildning. Den nya enhetens uppdrag är att ge generellt utredningsstöd inom utbildningsområdet och specifikt stöd inom lärarutbildningen.