Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ämnets dag - redan över 1000 anmälda lärare!

  [2017-09-29] Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

 • Ny riktad lärarutbildning för outbildade lärare i fritidshem

  [2017-03-27] Det finns en stor brist på utbildade lärare i fritidshem. Därför startar Göteborgs universitet en ny utbildning för att fånga upp dem som redan arbetat eller arbetar på fritidshem, men som saknar den formella behörigheten för tjänsten.

 • Fortsatt stöd för handledare som tagit del av Läslyftet

  [2017-01-17] RUC Göteborgs universitet har tecknat en överenskommelse med Skolverket om fortsatt stöd för handledare inom Läslyftet. Vi har genomfört en fortbildningsdag för drygt 90 handledare den 18 oktober 2016 och ytterligare en fortbildningsdag ges den 9 mars 2017. Tanken är att fortbildningsdagarna ska återkomma regelbundet så länge Läslyftet pågår. Göteborgs universitet kan ta emot max 200 handledare vid varje tillfälle.

 • Enheten för utredning och lärarutbildning inrättas 1/11

  [2016-09-27] Gemensamma förvaltningen, Området för verksamhetsstöd, får en ny enhet - Enheten för utredning och lärarutbildning. Den nya enhetens uppdrag är att ge generellt utredningsstöd inom utbildningsområdet och specifikt stöd inom lärarutbildningen.

 • Fysik i förskolan måste vara konkret och utforskningsbar

  [2016-09-26] Ett glas som faller i golvet, ett eko av barns röster i en tunnel, ett löv som flyter i en bäck. Allt är exempel på vardagsfysik som förskolebarn kan möta. I förskolans läroplan står att barnen ska utveckla förståelse för fysikaliska fenomen, och för pedagogerna gäller det att göra fysikområdet konkret och utforskningsbart. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Pia Lundahl|Sidan uppdaterades: 2011-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ruc.gu.se/Aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-10-24