Kamerans ABC: Inför kamera- och bildkunnighet!

Tid: 2017-04-19 kl 16:30
Plats: Filmhusets foajé, Borgvägen 1, Stockholm.

Evenemangstyp: Utställning

Välkommen på vernissage och mingel onsdag 19 april kl 16.30-18.00. Plats: Filmhusets foajé, Borgvägen 1, Stockholm.

Risker, orsaker och responser: Nordisk forskarkonferens om våldsam extremism

Tid: 2017-04-24
Plats: Göteborgs universitet

Evenemangstyp: Konferens

Forskning om extremism, radikalisering, rasism, terrorism och liknande ämnen är en del av ett snabbt växande forskningsområde i Europa och runt om i världen. Denna konferens syftar till att föra samman forskare och aktuell forskning från Norden, Europa och övriga världen för att ge en överblick av pågående forskning, metodologiska utmaningar samt inte minst identifiera behov av komplementär forskning.

AstraZeneca BioVentureHub: seminarium "Att genomföra ut-licensieringen - vad är det som gör att jag lyckas?"

Tid: 2017-04-25 kl 08:00

Evenemangstyp: Högre seminarium

AstraZeneca ordnar tillsammans med Lindahls ett seminarium den 25/4. Det finns 50 platser så det som gäller är först till kvarn för intresserade bolag. Vad bör man tänka på som forskningsföretag för att vara väl förberedd för en utlicensiering? Vad bör man tänka på när man förhandlar utlicensieringen och skriver avtal? Per Hedman och Anders Burén från Advokatfirman Lindahl går under detta frukostseminarium igenom ett antal praktiska frågeställningar som man möter som potentiell ut-licensierare när forskningen skall omsättas i kommersiell framgång.

Föreläsare: Per Hedman och Anders Burén

Implementation of person-centred care: Barriers and facilitators.

Tid: 2017-04-25 kl 13:00
Plats: Hälsovetarbacken, Arvid Wallgrens Backe - 2119

Evenemangstyp: Workshop

The implementation of the Gothenburg Person-Centred Care framework (The GPCC framework) has been explored since 2013, in a collaboration between The University of Exeter and the University of Gothenburg research centres GPCC and the LET studio have.

Föreläsare: Professor Nicky Britten, University of Exeter. Mark Elam, Professor, LETStudio, University of Gothenburg. Axel Wolf, PhD, University of Gothenburg Centre for Person-centred Care - GPCC. Doris Lydahl, PhD, LETStudio, University of Gothenburg. Öncel Naldemirci, PhD, LETStudio, University of Gothenburg.

I glömda poeters sällskap - Thomas Thorild

Tid: 2017-04-25 kl 18:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangstyp: Föreläsning

Thomas Thorild (1759-1808) var upplysningsman, poet, pamflettskrivare och revoltör. Striden var hans livsluft. Han ville på en och samma gång vara förnuftets och passionens skald.

Sida 1 av 18