Strange Attractors examensutställning Akademin Valand

Utställning

Strange Attractors
Utställning på Göteborgs Konsthall med avgångsstudenterna på Akademin Valands program Fri konst.

Visas 28 april - 21 maj
Guidad visning av utställningen på arabiska, engelska, farsi, svenska och spanska. Se tider nedan.

10 maj, kl 17.00-19.00, diskussionsafton: Positive Action - an Annihilation of Assumed Equality? Om jämlikhet, positiva handlingar och strukturella förändringar, med utgångspunkt i Ram Krishna Ranjans konstverk "Reservation: One or Two Stories?"
Förfriskningar serveras 17.00-17.30, därefter diskussion till kl 19.00. Diskussionen är på engelska.
Talare: Adrian Groglopo, Senior Lecturer, Dept. of Social Work, University of Gothenburg and Srilata Sircar, Researcher, Dept. of Human Geography, Lund University.
Moderator: Ram Krishna Rajan.

17 maj, kl 17.00-20.00. Konstnärsamtal och katalogrelease.
Förfriskningar serveras 17.00 - 17:30. Därefter konstnärsamtal där studenterna tillsammans med forskarstudenterna André Alves, Eva La Cour och Khashayar Naderehvandi diskuterar verken i utställningen. Moderator: Rebecca Cusworth. Klockan 19:00 blir det katalogrelease, där en serie med häften som ger inblick i avgångsstudenternas konstnärliga praktier lanseras.

Guidade visningar på olika språk
29 april, kl 13.00 svenska, Göteborgs konsthalls personal
kl 14.00 engelska, Jason E. Bowman curator

6 maj kl 13.00 engelska och svenska, Rebecca Cusworth och Göteborgs konsthalls personal
kl 14.00 engelska, Rebecca Cusworth

13 maj kl 13.00 svenska, Karl Bergström
kl 14.00 arabiska, Saria Dalain och farsi, Azadeh Esmaili Zaghi

20 maj kl 13.00 engelska och svenska, Geraldine Juárez och Göteborgs konsthalls personal
kl 14.00 spanska, Geraldine Juárez.

Föreläsare: Medverkande konstnärer: Karl Bergström Rebecca Cusworth Joel Danielsson Geraldine Juárez Ram Krishna Ranjan Curator: Jason Bowman är universitetlektor vid Akademin Valand och utställningens curator. Han är konstnär med curatorisk inriktning, skribent, forskare, bildkonstkonsult och programansvarig för masterutbildningen.

Datum & tid: 2017-04-28 kl 17:00 till 2017-05-21 kl 17:00

Kategorier: Konst