Ämnets dag - redan över 1000 anmälda lärare!

Nyhet: 2017-09-29

Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

Kristina Lindahl på Enheten för utredning och lärarutbildning är ansvarig samordnare för dagen.

- Intresset är enormt, på bara några dagar fylldes platserna i flera av ämnena och i dagsläget har över 1000 lärare anmält sig. Att intresset är så stort har förmodligen flera orsaker. Lärarna är svältfödda på fortbildning i sitt ämne. Dagen är ett tillfälle att lära sig mer om aktuell forskning och att i workshops och ämnesdidaktiska diskussioner, med ämneskollegor från olika skolor, få pröva hur forskningen kan användas inom den egna undervisningen.Ämnets dag är ett led i ett större projekt vars målsättning är att utveckla av fortbildningskurser som till utformning och innehåll är anpassade efter skolväsendets och de verksamma lärarnas behov.