Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Fem frågor till Ylva Svensson, som föreläste om etnisk identitet och integration på Ämnets dag

  [2017-11-02] Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

 • Ämnets dag - redan över 1000 anmälda lärare!

  [2017-09-29] Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

 • Ny riktad lärarutbildning för outbildade lärare i fritidshem

  [2017-03-27] Det finns en stor brist på utbildade lärare i fritidshem. Därför startar Göteborgs universitet en ny utbildning för att fånga upp dem som redan arbetat eller arbetar på fritidshem, men som saknar den formella behörigheten för tjänsten.

 • Fortsatt stöd för handledare som tagit del av Läslyftet

  [2017-01-17] RUC Göteborgs universitet har tecknat en överenskommelse med Skolverket om fortsatt stöd för handledare inom Läslyftet. Vi har genomfört en fortbildningsdag för drygt 90 handledare den 18 oktober 2016 och ytterligare en fortbildningsdag ges den 9 mars 2017. Tanken är att fortbildningsdagarna ska återkomma regelbundet så länge Läslyftet pågår. Göteborgs universitet kan ta emot max 200 handledare vid varje tillfälle.

 • Enheten för utredning och lärarutbildning inrättas 1/11

  [2016-09-27] Gemensamma förvaltningen, Området för verksamhetsstöd, får en ny enhet - Enheten för utredning och lärarutbildning. Den nya enhetens uppdrag är att ge generellt utredningsstöd inom utbildningsområdet och specifikt stöd inom lärarutbildningen.

 • Fysik i förskolan måste vara konkret och utforskningsbar

  [2016-09-26] Ett glas som faller i golvet, ett eko av barns röster i en tunnel, ett löv som flyter i en bäck. Allt är exempel på vardagsfysik som förskolebarn kan möta. I förskolans läroplan står att barnen ska utveckla förståelse för fysikaliska fenomen, och för pedagogerna gäller det att göra fysikområdet konkret och utforskningsbart. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

 • En timme på Pedagogen startar

  [2016-09-21] En serie populärvetenskapliga föreläsningar - En timme på Pedagogen - startar torsdag 6 oktober med frågan om hur betygen påverkar elevers motivation. Senare under hösten bjuder serien på föreläsningar om skolan som brottsplats, om elitidrottares problem efter karriären samt frågan om en eventuell övertro på den digitala teknikens betydelse i skolan. Föreläsningarna ges torsdagar under oktober kl 17-18, är gratis och öppna för alla intresserade.

 • Ny omgång av populär utbildning om nyanlända

  [2016-09-19] Institutionen för svenska språket har, tillsammans med RUC vid Göteborgs universitet, just startat ytterligare en utbildning kring nyanlända i skolan. Det är den fjärde kursstarten av denna mycket populära och uppskattade fortbildning för skolteam.

 • Dags att söka Lärarlyftet inför VT17

  [2016-09-14] Du som är lärare och undervisar utan behörighet i ett eller flera ämnen kan genom våra kurser och utbildningar komplettera din legitimation. Ansökan öppnar 15 september.

 • Tillsammans för en stark lärarprofession - seminarium Almedalen 5 juli

  [2016-06-29] Många för fram samverkan kring forskning och utbildning som nyckeln till en stark lärarprofession och hög kvalitet i lärarutbildningen. Hur stärker vi möjligheterna till reell samverkan, och vad kan vi lära från andra professioner? Hur skapas nationellt likvärdiga förutsättningar?

Fler nyheter

RSS

RSS-formatet används för att ta emot de senaste nyheterna från en webb utan att aktivt besöka sajten.   Rss-ikon

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-10-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?