Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ämnets dag - redan över 1000 anmälda lärare!

Nyhet: 2017-09-29

Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

Kristina Lindahl på Enheten för utredning och lärarutbildning är ansvarig samordnare för dagen.

- Intresset är enormt, på bara några dagar fylldes platserna i flera av ämnena och i dagsläget har över 1000 lärare anmält sig. Att intresset är så stort har förmodligen flera orsaker. Lärarna är svältfödda på fortbildning i sitt ämne. Dagen är ett tillfälle att lära sig mer om aktuell forskning och att i workshops och ämnesdidaktiska diskussioner, med ämneskollegor från olika skolor, få pröva hur forskningen kan användas inom den egna undervisningen.Ämnets dag är ett led i ett större projekt vars målsättning är att utveckla av fortbildningskurser som till utformning och innehåll är anpassade efter skolväsendets och de verksamma lärarnas behov.

AV:
0766185510

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ruc.gu.se/Aktuellt/Nyheter/fulltext//amnets-dag---redan-over-1000-anmalda-larare-.cid1519375
Utskriftsdatum: 2018-01-17