Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Enheten för utredning och lärarutbildning inrättas 1/11

Nyhet: 2016-09-26

Gemensamma förvaltningen, Området för verksamhetsstöd, får en ny enhet - Enheten för utredning och lärarutbildning. Den nya enhetens uppdrag är att ge generellt utredningsstöd inom utbildningsområdet och specifikt stöd inom lärarutbildningen.

Enheten kommer att ledas av Anna Brodin, just nu utbildningschef vid Lärarutbildningsnämndens kansli.

- Det skall bli spännande att vara med och utveckla en ny enhet. Uppdraget kommer att handla om att både tänka nytt, och integrera olika delar av mer generellt stöd till utbildning och det som direkt kopplar till lärarutbildningen, säger hon.

Ska stödja universitetsledningen och SOL

Inom ramen för sitt uppdrag ska den nya enheten agera stöd för universitetsgemensamma organ såsom universitetsledningen, Utbildningsnämnden, (inklusive Kvalitetsutskottet) samt den nyligen inrättade Samordningsnämnden för lärarutbildning (SOL) och det nya Samverkansrådet.

Kvalitetsstöd både internt och externt

Enheten ska också fungera som expertfunktion inom kvalitetsstöd både internt gentemot hela Göteborgs universitet och även externt, såsom mot exempelvis Universitetskanslersämbetet och Sveriges universitets- och högskoleförbund.

– Det här är förstås extra aktuellt med anledning av det nya kvalitetssystem som Göteborgs universitet håller på och sjösätter, framhåller Anna Brodin.

Utbildningsplanering inom Ämneslärarprogrammet, Kompletterande lärarutbildningar samt lärarfortbildning ingår också i ansvaret.

Skolsamverkan annat ansvarsområde

Enhetens uppdrag rör även stöd i samverkan med skolväsendet där verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och samordning av fortbildning för lärare utgör de centrala delarna. Slutligen skall enheten också samordna olika nätverk med relevans för ansvarsområdet där verksamheten finner behov för sådana.

- Enhetens uppdrag rör sig alltså inom ett antal områden där vi hoppas kunna bygga synergier inom universitetets olika delar och i dialog med våra samverkansparter, säger Anna Brodin.

Ny organisation för lärarutbildningen implementeras HT16-VT17
Syftet med den nya organisationen är att göra lärarutbildningen till hela universitetets angelägenhet och att integrera den i den akademiska struktur som gäller för övriga utbildningar.

Läs mer om den nya organisationen för lärarutbildningen

(Interna sidor, tillgängliga för alla intresserade)
 

AV:
0766 185510

Artikeln publicerades först på: lararutbildning.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?